Fællesmåltidet har alle dage været et samlingspunkt for mennesker

 

… og man kan sige en masse kloge ord om dette.

Men det korte af det lange er, at det bare er langt federe at spise sammen med nogen, end alene,

og at det super fedt, at få tid til at sludre om dette og hint, samtidig med at opvasken bliver taget!

Sagt på en anden måde – lad os da spise sammen!!

 

 

 

Baggrunden for initiativet

I 2017 åbnede min mand og jeg en cafe på Tårnby Hovedbibliotek – Cafe lix og kerner. Alle vores tanker bag denne var, at bringe god og hjemmelavet mad ind i hverdagen, og at skabe et caferum med plads til alle, og plads til det helt almindelige.

Derudover ville vi også skabe en arbejdsplads med rummelighed, og almindelighed. I cafeens levetid havde vi bred vifte af medarbejdere, både ordinære ansatte, flex jobber, EGU-elever, en ung pige med et medfødt kognitivt handicap, samt en kvindelig syrisk flygtning.

Men summen af alt det her er,  – alle de samtaler, alle de møder med forskellige mennesker, alle de nye venskaber der blev skabt på så kort tid, og alt det gode hjemmelavede mad min kære mand flittigt producerede i store mængder, gjorde at jeg virkelig fik øjnene op for hvor helt almindelige vi alle er. Og hvor gode vi alle var til at skabe et fællesrum, og fællesskab på tværs af alder, uddannelse, social status osv.

Og dette er fantastisk at bruge sit arbejdsliv på, nemlig at skabe fællesskaber, hvor mad og samtale kommer i spil!

Se i fanebladet om der er noget for dig.